🎯 Trail D’Orval 28 km ✅ #kilometertjemeer

Yes!! I did it 🥳

28km en 800 hoogtemeters 💪🏼

Was t afzien? Ja!
Was t heet? Ja!
Was t mooi? Ja!
Was t gezellig? Ja!

Wij begonnen met lopen rond ’t middaguur. Al snel ging mijn hartslag samen met de hoogtemeters en de temperatuur omhoog. Snelheid dus aanpassen en powerwalken naar boven.

Van te voren was ik bang alleen te moeten lopen – en dit had ik niet getraind (net als in de middag lopen 🥵), maar super fijn opgelopen met 3 loopmaatjes van de TRCU. Fijn om steun aan elkaar te hebben.

Onderweg super mooie uitzichten gezien, fijne verzorgingsposten met lekkere koeken 😋 en veel water 😅. En t laatste stukje lekker afdalen naar de finish.

Met een lekker glaasje Orval een mooie afsluiting van het Kilometertje meer traject. Dank jullie wel allemaal trainers en loopmaatjes van TRCU voor de weg er naar toe en de support onderweg 🍀🙏🏼

En mag het nog een kilometertje meer zijn?
Ja!

Het volgende doel is al gepland…

Rule Nr. 6

Bij Mindful Run hebben wij het ook over rule number 6.

Mij helpt het om de wereld lichter en met humor te zien. Door bv onderweg tijdens trainingen gekke foto’s te maken.


Wat is Rule nr. 6 dan?

De Britse premier en zijn Russische collega zitten in gesprek, wanneer een assistent binnenstormt en volkomen gestrest verhaal doet. ‘Jonathan,’ zegt de premier, ‘Ik kom er zo aan, but please do remember Rule Number 6.’ Meteen is de assistent rustig.

Twintig minuten later worden de premier en de Rus weer opgeschrikt, opnieuw staat er iemand in de kamer met een paniekerig bericht. ‘Alex, thank you for telling me, but please remember Rule Number 6.”You’re right, Prime Minister, I’m sorry,’ glimlacht Alex en verlaat de kamer – sereen.

Weer wat later komt Sandra, de secretaresse, hijgend de kamer binnen en de premier zegt kalmpjes: Think about Rule Number 6. Sandra verlaat met een blik van ontspanning de ruimte.

De bezoeker is zwaar onder de indruk. ‘This is amazing,’ zegt-ie. ‘Vertel me, wat is die Rule Number 6?’ ‘Oh, heel simpel. Rule Number 6 is: Don’t take yourself so damn seriously.”Goeie regel,’ vindt de Rus. ‘Die zal ik onthouden. En de andere regels, wat zijn die?’

De premier zegt: ‘Er zijn geen andere.’

Mag het een kilometertje meer zijn?

Naast de trainingen die ik geef voor Fit-Ing en voor Mindful Run loop ik zelf ook al een aantal jaren op woensdagavond mee in de loopgroep van Fit-Ing. In het voorjaar hebben wij met Fit-Ing een super leuke challenge gedaan naar Parijs en op dit moment hebben wij een challenge naar Berlijn. Super leuk om te doen!

Ik word wel enthousiast van een dergelijke challenge, zeker nu er geen hardloopevenementen zijn. Nu heb ik deze zomer voor de eerste keer meegelopen met TRCU. TRCU is de Trail & Running Club Utrechtse Heuvelrug. In het weekend kun je met hen leuke trails maken op – je raadt het al – de Utrechtse Heuvelrug.

Op dit moment organiseren ze micro-trails. Het micro zegt niets over de afstanden, als je wil kun je je lol op met een snelle 18 km trail, maar over de omvang van de groepjes. Wij lopen nu met groepjes van 4 deelnemers en 1 instructeur. Tot nu toe houd ik het beperkt tot relaxte trails van van 10-12 km.

Afgelopen woensdag kreeg ik de uitnodiging voor het afgelopen weekend en iets leuks er bij..

Mag het een kilometertje meer zijn?

Met een mooi programma om in juni een trail van 28 km (of 55 km!) in de Zuid – Belgische Ardennen te lopen. En die 28 km leek mij wel wat..

Ik loop zelf het liefste offroad, heb al een paar keer een halve marathon gelopen, dus dit leek mij wel een mooie uitdaging. Voor mijn koopstrategie is het nodig om er meer van te weten en te ervaren. Dus na de mooie relaxte trail van afgelopen zondag, heb ik mij maandag ingeschreven voor mijn eerste officiële trail: Trail D’Orval Florenville 28 km.

Met de huidige Corona maatregelen is het nog maar de vraag of hij door kan gaan. Maar trainen kan altijd 😉 De komende maanden houd ik jullie op de hoogte over de voortgang!

Foto genomen tijdens de trail van afgelopen zondag 29 november.